keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Omasta maasta ja ihan ite tehtyjä!

Meillähän on niinkin ihanasti tämä juttu, että kun marjaan tekee mieli syksyn tullessa niin voi ottaa sen muutaman askeleen ulko-ovelta ja perillä ollaan! :) Kyllä vai,n meidän kangas on ollut tänä syksynä täynnä mustikkaa ja puolukkaa ja sitä on sitten ämpäritolkulla omin voimin ja mummujen ja tätien voimin tyhjennetty. 
 
Toinen hyvä puoli tässä on se, että meidän muksut pistelee suoraan metsästä itsekseen marjoja ja meidän neiti varsinkin on ollut poimimisesta tosi innostunut! Oma poimuri, pinkki tietenkin voi hiukan vaikuttaa asiaan ;) Äitille piti tietenkin hankkia sitten oma Marjukka (poimurin nimi), joka oli myös yllättäen pinkki. :D tai aniliinipunainen mielestäni. Mutta meillähän kaikki hiukan punaiseen vivahteiset värit on pinkkejä.


Pikku-isäntä on näyttänyt itsestään hyvinkin erilaisia uusia puolia. Itse en nimittäin puolukasta välitä kuin survoksena tiettyjen ruokien kanssa tai jossain jälkiruoassa joskus. Mutta meidän pieni mies on alkanut suoraan varvuista napsimaan näitä happamia marjoja. Maiskutus kuuluu ja "namnam!" :D mikäpä siinä, terveellisiähän ne ovat.

Lisäksi olemme äitini kanssa tehneet suolakurkkuja. Voi nams, ne on niiiin hyviä! Ja varsinkin, kun on mummun ohje saati näidenkin tekoon. Ja yllätyksenä tuli kuinka helppoja nekin on loppujen lopuksi tehdä. Vaikeinta taitaa olla se odottelu, kun niiden täytyy maustua parisen viikkoa. Nyt olisi kuitenkin se aika, että saisi alkaa maistelemaan näitäkin herkkuja.


Marjojen syönti on itselläni lisääntynyt räjähdysmäisesti. Ennen söin todella harvoin ja sekin oli jossain makeassa, yllättäen. Nyt kun on tehnyt elämäntapoihin muutoksia, niin on tullut syötyä suuria määriä marjoja ja alkaa jo hiukan pelottaa, että entä jos ne loppuvatkin kesken! Mansikka on ehdoton suosikki marja itselläni. Lakkoja haluaisin vielä joskus käydä poimimassa, kun ei ole koskaan sitä tullut tehtyä. Kuulemma isotöistä ja hankalaa. Mutta silti voisin kokeilla. :)

Kävimme myös viikonloppuna Turkansaaressa syysmarkkinoilla. Siellä oli sadon tuomia herkkuja hiukan laajempi valikoima, kuin meillä kotona ja paljon muuta ihanaa hyplättävää. Ja koko ulkomuseo on kyllä huikea paikka. Harmi vain, että siellä ei tule useammin käytyä. Onneksi syysmarkkinoista on tullut perinne meille, niin tuleepahan kerran vuodessa edes käytyä! :)
 

 

Puuhevonen oli kiva :)


Ihana leikkimökki myös löytyi
 
Ja täällä minä taas kouluhommien keskellä jatkan ja illaksi töihin. Kyllä, viimeinkin sain tyäharjoittelupaikan ja on muuten huippu paikka! Mukavaa syksyn alkua! :)

ps. Yhtä asiaa pitää vielä hehkuttaa!!!!

Nyt on loppukatselmuskin pidetty! :) Jeee!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti