sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Äiti on vain vähän väsynyt

Saa äitikin olla joskus pahalla tuulella. Väsyttää kovasti eikä millään jaksaisi yhtään kiukuttelua tai vastoinkäymisiä. Arki kahden pienen kanssa voi olla välillä hyvinkin raskasta. Ja varsinkin kun kaikki asiat eivät riipu aina itsestä tai omista tekemisistä.
Itsessäni huomaan joskus, että nyt on aika saada hiukan omaa aikaa ennenkuin on liian myöhäistä. Kyllä ne lapset hetken pärjää isän tai vaikka mummun kanssa. Ja ei se huuto niitä riko, kaikki joskus huutaa. Ja pienempi kun ei osaa huolistaan vielä muuten kertoa.
Huomaan itsessäni piirteitä, että aina pitäisi olla lasten käden ulottuvilla, lähellä. Tietenkin kun nuorempi on 4kk ikäinen, niin hän vielä tarviikin paljon äitiä. Mutta kyllä isäkin on siinä!
Ja jos ei isä tai kukaan ole juuri nyt siinä, niin kaikista paras on pukea lapset ulos! Siellä saavat temmeltää energiaansa toivon mukaan hiukan vähemmäksi! :D



Olen nyt yrittänyt päivittäin ottaa myös hiukan itselleni aikaa. Jos ei muuten, niin käyn yläkerrass olevalla crosstrainerilla hiukan huhkimassa niin saa hiukan muuta tekemistä kuin lasten- tai kodinhoitoa. Ja voin kertoa, että tämäkin pieni hetki on hetki, joka tekee oikeasti hyvää!

Itsessäni olen siihen ollut tyytyväinen, että olen oppinut myöntmään kun väsyttää tai joku ärsyttää. Ennen sitä vain nieli kaiken ja oli paljon pahemmalla tuulella, kun ei saanut sanottua sitä ääneen. Helpottui paljon elämä kun sanoo oikeasti miltä tuntuu. Äitikin on ja saa olla väsynyt!
Esikoinen on niin ihana kun joskus nämä sanat suustani päästän, niin hän saattaa tuoda minulle sohvalle viltin ja peittelee ja sanoo, että levähdä vain, minä kyllä vahdin jos pikkuveli herää. Ihana murunen. <3


Kävimme pyhäinpäivänä viemässä sukulaisten haudoille ja ystäväni muistolle, ja tytär oli niin ihmeissään kynttilöiden määrästä. Mukana kuvia kyseiseltä reissulta. Tyttö totesi tullessamme hautausmaalle, että onpa täällä ihanan tunnelmallista! :D ja olihan se. Vaikka kylmä olikin niin pieni kävely raikkaassa ilmassa perheen kanssa teki oikein hyvää. :)




Kotona on sitten ihana lasten laitettua nukkumaan käpertyä omalle sohvalle ja ihailla takkatulta <3



2 kommenttia:

  1. Anonyymi14/11/14

    Onpa ihanan tunnelmallinen kuva tuossa lopussa. Kaunis takka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Kyllä se takka vain tuo sitä tunnelmaa. Varsinkin kun on nämä pimeät illat :)

      Poista