tiistai 18. marraskuuta 2014

Maalla on mukavaa!

Itse olen ulkoilmasta nauttiva ihminen, eikä pieni sade tai pakkanen haittaa laisinkaan. Varsinkin kun on kaksi mukeloa, joista toinen siinä iässä että tarvii joka päivä hiukan ulkoilmaa, niin on oikein hyvä että äitikin tästä tykkää. :D
Syyskuun lopulla menimme käymään mummuni (äidinäiti) synnyinkodissa. Paikka on jätetty ihanasti vanhanaikaiseksi ja on olemassa mm. ulkohuussi, puusauna, iso leivinuuni pirtissä jne. Paikka huokuu vanhaa aikaa ja jotenkin sinne on aina ihana palata uudestaan. Monesti lapsuudessa kävi mummun mukana siellä ja nyt sitten oman perheen kanssa.



Syyskuunloppu on sadonkorjuun aikaa. Syy miksi lähdimme maalle oli potunnosto. Itse lapsena tykkäsin tästä ajasta kun sai traktorin perässä juosta ja kerätä pottuja minkä kerkesi. Ja kuten voitte kuvitella likainenhan sitä oli päästä varpaisiin! :D miten ihanaa onkaan pellossa myöriä!
Tyttöni kyseenalaisti ennen maalle lähtöä monta kertaa potunnoston ja kyseli miten se oikein tapahtui. Minä yritin selittää, että traktorilla ensin ajetaan pellon poikki ja sillä on perässä sellainen aura, joka tekee uoman peltoon ja siellä on pottuja. Tyttö ei meinannut ymmärtää ja mietin että löytyisikö kenties jostain videota kyseisestä hommasta.
Kiitos youtuben, löytyi! :D ja sitä videota piti monta kertaa katsoa uudestaan ja uudestaan ja voi kuinka hauskalta se homma näytti.




Voitte kuvitella kun pottua alettiin nostamaan mikä riemu nelivuotiaalla oli! Kerrankin sai oikein luvan kanssa möyriä ja kaivaa ja penkoa! Voi sitä iloa! :) Välillä piti käydä syömässä ja sekin piti tehdä kiireellä, koska piti päästä takaisin hommiin! Ensi kesänä olisi taas ihana käydä ko. paikassa ja syksyllä tietenkin, potunnostoon! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti